GALLERY DES ARTS ONTVANGT KUNST- EN DESIGN LIEFHEBBERS IN KASTEEL WOERDEN

Woerden is al sinds mensenheugenis een belangrijke locatie. Eerst voor de Romeinen, die de ligging aan de Rijn wel interessant vonden en later voor de Fransen, die, al vechtend voor de waterlinie, een spoor van vernieling achterlieten. De bewoners van Woerden waren dus zeker gebaat bij gebouwen die bijdroegen aan de verdediging van hun woonomgeving en zullen destijds de bouw van Kasteel Woerden zeker omarmd hebben. De vele bestemmingen die het in de loop der jaren heeft gehad, vertelt ons in elk geval dat het een populair gebouw was; van gevangenis tot kledingmagazijn en van hospitaal tot kantoorruimte. Op 11 en 12 oktober jl. streek Gallery Des Arts hier neer, waar het kunst- en designliefhebbers ontving in de gewelven van het historische kasteel.

Gallery Des Arts Woerden2019


Oud en nieuw verenigd

Van het oorspronkelijke kasteel heeft men het poortgebouw en twee vleugels kunnen behouden. De twee noordelijke hoektorens zijn al in de 16e eeuw afgeknot en hebben hun originele vorm verloren. De twee zuidelijke torens zijn van recentere datum.
Het Kasteel was ooit aan vier zijden omgeven door een slotgracht met aan de noordkant een ophaalbrug. De andere gebouwen rondom de binnenplaats zijn allen later en afzonderlijk gebouwd, voor het merendeel in de 19e eeuw. Het huidige aanzicht ademt desalniettemin nog die sfeer uit lang vervlogen tijden. Volgens Associates Des Arts de perfecte setting voor een expositie.

foto in artikel blog

 

Pop-up expositie
Toen wij ter voorbereiding op de organisatie van Gallery Des Arts een bezoek brachten aan Kasteel Woerden, kregen we een rondleiding door zowel het oude als het nieuwe deel. Alle vertrekken ademen geschiedenis, maar zijn inmiddels wel van verschillende moderne gemakken voorzien. Voor deze pop-up expositie kozen we de in steen overwelfde ruimte, waar kunst en design op stijlvolle wijze in de spotlights konden worden gezet. Het resultaat was een smaakvolle beleving op een voorname locatie met uitsluitend zeer geïnteresseerde bezoekers, die onder het genot van een goed glas wijn kennismaakten met zowel de kunstwerken als de kunstenaars.

“Onder het genot van een goed glas wijn kennismaken
met zowel de kunstwerken als de kunstenaars”

 foto2 in blog


Associates Des Arts in 2020
Zowel de kunstenaars als de bezoekers almede het team van Kasteel Woerden zijn zeer enthousiast over dit concept, wat ons heeft doen besluiten om Gallery Des Arts ook in 2020 weer in Kasteel Woerden te organiseren. Naast deze pop-up expositie gaan we ook Theatre Des Arts, dat in september jl. plaatsvond in de SodaFabriek in Schiedam, in 2020 herhalen. Bovendien zullen we een aantal nieuwe concepten lanceren in 2020, maar daarover later meer. Houdt onze website en social media in de gaten; binnenkort worden data en tijdstippen ten aanzien van onze events in 2020 bevestigd.

foto3 blog