Cookie Consent by TermsFeed

Het hebben van een duidelijke visie helpt bij het bepalen van je doelen en je prioriteiten. Als je weet waar je naar toe wilt kun je beter je weg bepalen. Ontwikkeling van zo´n visie gaat beter wanneer verschillende toekomstscenario´s kunnen worden ervaren. Dit geeft niet alleen inzichten, maar zorgt ook voor focus, het vermijden van valkuilen en betere beslissingen. Je verkleint risico's en vergroot je kans op succes.

Wij hebben een effectieve methode om je visie te ontwikkelen en aan te scherpen, waarbij je op een gestructureerde wijze mogelijke toekomsten verkent en deelt met je team. Deze methode is gebaseerd op systemisch werk, waarbij we gebruikmaken van opstellingen. Naast dat je met deze methode in korte tijd een gewenst resultaat krijgt, geef je ook al direct vorm aan de ontwikkeling van je business.
(onder op deze pagina meer over systemisch werk en opstellingen). 

Onze aanpak bestaat uit twee stappen

1. Vragenlijst
Eerste deel is volledig online en betreft het invullen van een vragenlijst. Het gaat er daarbij om vast te stellen wat de exacte vraagstelling is en om de elementen te bepalen die daarbij een rol spelen in jouw bedrijfssituatie. Jouw antwoorden en die van de teamleden op deze vragen zijn input voor het tweede deel van dit programma.

2. Opstelling
Tweede deel bestaat uit een fysieke sessie met jou en teamleden. Hierin gaan we aan de slag met een specifieke wetenschappelijk verantwoorde methode van systemisch werk met systeemopstellingen. 

De aanpak betreft een combinatie van analyse en gevoel (emotioneel-holistisch), waarbij over de ontwikkeling van business nagedacht wordt als een geheel van specifieke elementen met onderlinge relaties, waarin sommige elementen meer invloed hebben op deze ontwikkeling dan andere. Een ontwikkeling die is te beïnvloeden door verwijdering of vervanging van huidige elementen en toevoeging van nieuwe.

Tijdsduur van deze sessie varieert, van twee tot maximaal vier uren.

Resultaten
Na afloop heb je:

 • Onthulling van kansrijke nieuwe (f)actoren
 • Inzicht in strategische mogelijkheden en valkuilen
 • Gedeelde visie op te verwachten effecten van mogelijke interventies
 • Inzicht in de eigen onbewuste kennis en die van de andere teamleden
 • Werkelijke consensus over jouw strategische doelen.

Kortom: Beter zicht op de richting waarin je jouw business wilt ontwikkelen.

Locatie
Het eerste deel van dit programma vindt online plaats. Het tweede deel vindt plaats in onze Studio (in ’t Koopmanshuys) Voorstraat 1-3 in Buren (Gld), of indien gewenst op een door jou aangewezen - niet openbare - locatie.

Wil je meer informatie over Strategische oriëntatie, vul dan het fomulier hieronder in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

Visie & strategische doelen form

Invalid input
Invalid input
Invalid input
Invalid input
Invalid Input
Verzoek om alle velden in te vullen.

Toelichting systemisch werk
Systemisch werk vindt haar oorsprong in familie opstellingen en neurologisch onderzoek en is gebaseerd op het werk van de Duitse therapeut Bert Hellinger. Bij opstellingen voor visie ontwikkeling bootsen we specifieke businesselementen na om zicht te krijgen op hun onderlinge verhoudingen en hun rol in de ontwikkeling van business. Daarbij maken we veel van de door ons brein verwerkte informatie bewust, inclusief de daarbij ervaren gevoelens. We worden ons dan bewust van onze neiging tot loyaliteit aan het systeem en het verleden.

Onderzoek geeft aan, dat opstellingen bijzonder geschikt zijn voor het ontwikkelen van een visie en het nemen van strategische beslissingen. Dit komt doordat iedere deelnemer zich bewust wordt van zijn/haar onbewuste kennis en verschillende inzichten op effecten van mogelijke strategische beslissingen zichtbaar worden gemaakt. 

Door systeemopstellingen te gebruiken:

 • Ervaren we het grotere geheel
 • Maken we onze onbewuste kennis, gevoelens en wensen bewust
 • Kunnen we inspelen op de positieve dynamieken in de opstellingen, waardoor beter inzicht ontstaat in verschillende scenario´s voor het benutten van kansen en afwenden van bedreigingen.

Belangrijkste voordelen:

 • Snelheid; inzicht door ‘ervaringen’ in plaats van lange discussies en uitputtend onderzoek
 • Psycho-logisch: doordachte en gevoelsmatige analyse van strategische elementen
 • Kwalitatief; nadruk op het emotioneel-holistische karakter
 • Inzicht in gevolgen van beslissingen; door zichtbare effecten in toekomstscenario’s
 • In het geval van meerdere deelnemers ontstaat gedeelde ervaring en werkelijke consensus over te nemen besluiten.